Μεγάλη δωρεά στην ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ για τα παιδιά της Ανάβρας

AddThis Social Bookmark Button

Ένα από τα καλά που έχει η δημοσιότητα και η προβολή που έχει πάρει τελευταία το φαινόμενο ανάπτυξης της Ανάβρας είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν ευαίσθητοι άνθρωποι που σπεύδουν να συνδράμουν το πολύ δύσκολο στις σημερινές συνθήκες έργο μας.

Μια τέτοια περίπτωση, η τελευταία, είναι αυτή μιας δωρήτριας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της –και το σεβόμαστε- η οποία μας απέστειλε 10 πακέτα βιβλία, όλα εξαιρετικού περιεχομένου, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να καταχωρίζονται ηλεκτρονικά και να τοποθετούνται στα ράφια από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και Γραμματέα της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ Μάχη Καραλή.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι της δωρεάς προς την Εθελοντική μας Οργάνωση είναι η προσφορά 11 ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενός πολυμηχανήματος. Ηδη τα μηχανήματα έφθασαν την Παρασκευή 17-01-2014 στο χωριό με τη φροντίδα της δωρήτριας, συνοδευόμενα από υπεύθυνο μηχανικό που τα εγκατέστησε προσωρινά στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Κοιν. Συμβουλίου όπου συστεγάζεται και η Κοινοτική Βιβλιοθήκη.

Το νέο της άφιξης και εγκατάστασης των Η/Υ έγινε γρήγορα αντιληπτό από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και ξεσήκωσε μεγάλο ενθουσιασμό. Το Σάββατο 25-01-2014 το μέλος της Εθελοντικής μας Οργάνωσης Στάθης Κουτσιμπέλας έκανε την ανάλογη ρύθμιση των Η/Υ για την αποτροπή εισόδου σε ανεπιθύμητα και επικίνδυνα sites. Και επιτέλους την Κυριακή 27-01-2014 μπόρεσαν μικροί-μεγάλοι να τα απολαύσουν! Η προσέλευση υπήρξε αθρόα από μαθητές του Δημοτικού αλλά και Γυμνασίου και Λυκείου, που περίμεναν στη σειρά για να καταλάβουν μια θέση εργασίας. Ελπίζουμε το computer lab που δημιουργήσαμε να προσελκύσει και άλλους επισκέπτες-νέους του χωριού μας.

Εμείς ευχαριστούμε και από τη θέση αυτή για μια ακόμη φορά τη δωρήτρια για τη μεγάλη της συνεισφορά στο έργο που εθελοντικά έχουμε αναλάβει και που δεν είναι άλλο παρά η με εποικοδομητικό τρόπο αναψυχή και επιμόρφωση των μικρών παιδιών και των νέων της Ανάβρας. Ελπίζουμε το παράδειγμά της να μιμηθούν και άλλοι, στον τομέα και στο βαθμό που ο καθένας μπορεί.