Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και συλλόγων στην Ανάβρα

AddThis Social Bookmark Button

Με τον ερχομό της άνοιξης πολλά σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και σύλλογοι άρχισαν να επισκέπτονται την Ανάβρα με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν τα έργα ανάπτυξης της Ανάβρας, και να επισκεφθούν το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο. Ηδη από τις αρχές Μαρτίου έχουμε υποδεχτεί σχολεία από το Χαλάνδρι, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα, Ελληνικό και Ηλιούπολη Αττικής, από Ερυμάνθεια Αχαϊας, Ελευσίνα, Τρίκαλα, Αγρίνιο, Γέρακα Αττικής, Νίκαια Λάρισας, Πευκοχώρι Χαλκιδικής, Δοξάτο Δράμας, Αλμυρό, Βασιλικό Εύβοιας, Αθήνα (Ελληνογαλλική Σχολή), και Γαστούνη Ηλείας. Ακόμη έχουν επισκεφθεί την Ανάβρα το τελευταίο διάστημα η ΧΕΝ Πανοράματος Θεσσαλονίκης, το Πεζοπορικό Τμήμα του Α.Ο. Δήμου Αμαρουσίου Αττικής, η Ενωση Νέων Αγροτών Σερρών, και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Λιβαδειάς.
Τις προσεχείς μέρες αναμένουμε οργανωμένες επισκέψεις από το Βόλο, το Ρέθυμνο, τη Θεσσαλονίκη και τη Ν. Ιωνία Βόλου.

Πρέπει να πούμε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 264 οργανωμένες επισκέψεις που αντιστοιχούν σε ένα πληθυσμό 12.919 ανθρώπων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό link.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από συνεννόηση που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) με τους ενδιαφερόμενους φορείς (σχολεία, συλλόγους, Τοπ. Αυτοδιοίκηση, κ.α.) ακολουθείται το εξής πρόγραμμα: αμέσως μετά της άφιξή τους γίνεται ενημέρωση από μέλη της οργάνωσής μας στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «π. Αθαν. Μηλιώνης» για την ανάπτυξη της Ανάβρας και προβάλλονται αντίστοιχες εικόνες. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κτηνοτροφικής Ζωής που βρίσκεται δίπλα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς αξιοθέατου συγκεντρώνει το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο ΓΟΥΡΑ σε απόσταση 700 μ. από το χωριό. Η περιήγηση (2 χλμ) είναι απολαυστική μέσα στο πράσινο και δίπλα στις όχθες του ποταμού. Η επίσκεψη μπορεί να ολοκληρωθεί με ένα απολαυστικό γεύμα με τα βιολογικά και νόστιμα κρέατα της Ανάβρας.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Ανάβρα δεν έγινε γνωστή για την ομορφιά του οικισμού, αλλά για τη μεγάλη ανάπτυξη της αλλά και για τε έργα τα φιλικά προς το περιβάλλον που πραγματοποίησε.