Ημερίδα στην Ανάβρα για την πρόληψη του καρκίνου

AddThis Social Bookmark Button

Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 έγινε στην Ανάβρα ημερίδα με θέμα « Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΚΟΣ: Καρκίνος, Θεραπεία σώματος και ψυχής» (www.akoslife.com) με την υποστήριξη της Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, και εντάσσεται στα πλαίσια της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης της ΑΚΟΣ με τίτλο: Σπουσή στο ανθρώπινο σώμα – Πρόληψης έργα» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης του καρκίνου.

Στην εκδήλωση που έγινε στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων «π. Αθαν. Μηλιώνης»παρευρέθηκαν πολλοί συγχωριανοί και συγχωριανές μας που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και π. Προέδρου της Κοινότητας Ανάβρας ΔΗΜ, ΧΡ, ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους/τις ομιλητές/τριες και τους/τις παρευρισκόμενους/ες, έκανε αναφορά στο σημαντικό έργο που προσφέρουν οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις όπως η ΑΚΟΣ, η ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ κ.α., και τόνισε τη σημασία της πρόληψης για όλους μας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε την Πρόεδρο της ΑΚΟΣ κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΣΩΧΗ που επέλεξε την Ανάβρα ως ένα σταθμό της ενημερωτικής εκστρατείας της εταιρείας. Μετά από αυτά ξεκίνησαν οι ομιλίες:

  • 1η ομιλήτρια η κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΣΩΧΗ, Ακτινοθεραπευτής - Ογκολόγος, με θέμα «Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση»
  • 2η ομιλήτρια η κα ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΟΒΑΝΗ, Χειρουργός Νοσ. Βόλου , με θέμα «Η σημασία του ετήσιου check-up στην πρόληψη»
  • 3ος ομιλητής ο συμπατριώτης μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Χειρουργός, με θέμα «Μαστός, πρόληψη και θεραπεία»
  • 4ος ομιλητής ο Δρ. ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΟΥΒΑΛΗΣ, Χειρουργός – Ουρολόγος Παιδοουρολόγος Διευθυντής Ουρολ. Κλινικής Νοσ. «Ερρίκος Ντυνάν», με θέμα «Προστάτης αδένας πρόληψη και θεραπεία»

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους Αναβριώτες και Αναβριώτισσες που απαντήθηκαν από τους ομιλητές. Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες του Δημ. Χρ. Τσουκαλά προς τους/τις ομιλητές/τριες για τον απλό και κατανοητό λόγο που χρησιμοποίησαν και για τα όσα πολύ χρήσιμα είπαν με λόγια και παραδείγματα. Ηταν όλοι τους πραγματικά εξαιρετικοί, ο καθένας στον τομέα του, και κάλυψαν αυτά τα τόσο σημαντικά που ήθελαν ακριβώς να ακούσουν οι παρευρισκόμενοι.

Εκ μέρους της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ εκτός από τον Πρόεδρο, παρευρίσκονταν η ΟΛΓΑ ΛΙΑΛΙΟΥ και ο ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΕΛΑΣ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση των ομιλητών στις πηγές Ανάβρας και στο Πάρκο, καθώς και σε όλα τα άλλα αξιοθέατα του χωριού, από τα οποία έμειναν όλοι ενθουσιασμένοι. Και επειδή φιλοξενία στην Ανάβρα χωρίς να δοκιμάσεις τα βιολογικά της κρέατα δεν νοείται, ακολούθησε ένα πλούσιο γεύμα στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα πλατάνια. Εδώ πρέπει να πούμε ότι το γεύμα ήταν ευγενική προσφορά του ΚΩΣΤΑ και της ΜΟΡΦΩΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ που παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν όλη την ημερίδα.