Δημοσιογράφος από τη Νότια Κορέα στην Ανάβρα

AddThis Social Bookmark Button

Το ενδιαφέρον για το «φαινόμενο Ανάβρα Μαγνησίας» 4 χρόνια μετά την κατάργηση της Κοινότητας από την ελληνική πολιτεία και εν μέσω κρίσης και Καλλικράτη, όχι μόνο δε μειώνεται, αλλά αυξάνεται και εξαπλώνεται.

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 έφτασε στο χωριό μας ο δημοσιογράφος της εφημερίδας HANKOOK ALBO – THE KOREA TIMES από τη Νότια Κορέα (εν δυνάμει 50 εκατομμύρια αναγνώστες) κ. TAE-SEOP BYEON για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με τα έργα ανάπτυξης που έχουν γίνει εδώ και την πορεία της Ανάβρας τις τελευταίες δεκαετίες σε αντιπαράθεση με την αντίστοιχη πορεία της Ελλάδας. Συναντήθηκε με τον π. Πρόεδρο της Κοινότητας και Πρόεδρο της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ ΔΗΜ. ΧΡ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ και με τη βοήθεια της κας ΣΟΦΙΑΣ ΑΜΠΟΥΛ, διερμηνέα από τη Νοτ. Κορέα, είχαν μια μακρά συζήτηση για όλα τα θέματα. Ειδικά η συζήτηση περιστράφηκε στα θέματα πράσινης ανάπτυξης και κυρίως στις ΑΠΕ και το αιολικό πάρκο, το οποίο και επισκέφθηκε ο Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος. Ακόμη επισκέφθηκε το Πάρκο και τις πηγές της Ανάβρα και άλλα αξιοθέατα του χωριού.

Στο ταξίδι του αυτό τον συνόδευε και ο κ. ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ εθελοντής-μέλος της GREEN PEACE μέσω της οποίας κλείστηκε η συνάντηση στην Ανάβρα.