Ομιλία για την Ανάβρα του π. Προέδρου της Κοινότητας Ανάβρας σε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα

AddThis Social Bookmark Button

Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από πολλούς επισκέπτες αλλά και φορείς, ιδρύματα, ΜΜΕ και δημοσιογράφους, έλληνες και ξένους, για την Ανάβρα, αλλά και τον π. Πρόεδρο της Κοινότητας και Πρόεδρο της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ Δημ. Χρ. Τσουκαλά. Και αυτό τέσσερα χρόνια μετά την κατάργηση της Κοινότητας με το νόμο Καλλικράτη. Οι προσκλήσεις για παρουσίαση του φαινομένου της Ανάβρας είναι πολλές και σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον ο Πρόεδρος να ανταποκριθεί σε όλες. Θέλει να απολαύσει κι αυτός στον προσωπικό του χρόνο πράγματα που στερήθηκε (οικογενειακή ζωή, παιδιά, εγγόνια, φίλους, χόμπυ κλπ) στα 16 χρόνια της θητείας του.

Η τελευταία πρόσκληση στην οποία μπόρεσε να ανταποκριθεί ήταν η συμμετοχή του στο Διεθνές Συνέδριο «Αφιέρωμα στον Ποιμενικό Βίο. Πολιτιστική Κληρονομιά και Οικονομική Ανάπτυξη» που έγινε στην Αθήνα στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ελληνοαμερικανική Ενωση. Το θέμα της ομιλίας του προέδρου της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ ήταν «Οργάνωση της κτηνοτροφίας και Οικονομική Ανάπτυξη: Ο ρόλος της Τοπ. Αυτοδιοίκησης»

Το συνέδριο έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος CANEPAL που υλοποιείται από το Ουγγρικό Υπαίθριο Εθνολογικό Μουείο, το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών PRISMA (Ελλάδα), το Μουσείο Κρεζόφ (Πολωνία), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Βουλγαρίας, το Εσθονικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Φυσικού Περιβάλλοντος, τη Γαλλική Ομοσπονδία Αγροτικών Μουσείων και Αγροτικής Κληρονομιάς, το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια (Ισπανία) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ελλάδα).