Συνάντηση της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ με το Τοπικό Συμβούλιο Ανάβρας

AddThis Social Bookmark Button

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου συνάντηση μελών της εταιρείας (Δημ. Χρ. Τσουκαλάς, Αποστ. Τασούλας, Μάχη Καραλή, Ολγα Λιάλιου, Στάθης Μωραϊτης) με το Τοπικό Συμβούλιο Ανάβρας (Γιώργος Δημ. Τσανής Πρόεδρος, Κώστας Κελάφας και Γιάννης Τσαντούρης μέλη). Κατά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Κοινότητας, συζητήθηκαν εμπεριστατωμένα όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητα.

Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε ότι είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο –ίσως είναι και πανελλαδικά μοναδικό παράδειγμα- το γεγονός ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Ανάβρας απαρτίζεται από τρεις νέους του χωριού μας που έχουν εκλεγεί από τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνεργασία, τόσο μεταξύ τους –που απ’ ότι φαίνεται έχουν- όσο και με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Να είναι διεκδικητικοί στα αιτήματά τους και θα έχουν τη συμπαράσταση όλων μας, όλου του χωριού.

Πρέπει να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια το χωριό μας είχε εγκαταλειφθεί τελείως, είχε ανακοπεί η ανοδική του πορεία και εξέλιξη. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην αδιαφορία και ανεπάρκεια του προηγούμενου Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα δίνεται η ευκαιρία στους τρεις νέους που αποτελούν το Τοπικό Συμβούλιο να δραστηριοποιηθούν προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε η Ανάβρα να ξαναβρεί το δρόμο της ανάπτυξης.

Κατά τη συνάντηση της 1ης Νοεμβρίου συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για το καλό του χωριού μας. Πιο συγκεκριμένα συναποφασίσαμε ο Αποστ. Τασούλας να αναλάβει τη συντήρηση του χλοοτάπητα στις πηγές και σε κοινόχρηστους χώρους του χωριού, η Μάχη Καραλή να συνεχίσει να λειτουργεί τη Βιβλιοθήκη και να έχει την εποπτεία στο Λαογραφικό Μουσείο Κτηνοτροφικής Ζωής και ο Δημ. Χρ. Τσουκαλάς να συνεχίσει να ενημερώνει στην Αίθουσα Πολλαπλώς Χρήσεων τα γκρουπ των επισκεπτών (σχολεία, σύλλογοι κ.α.) που έρχονται στην Ανάβρα και θέλουν να πληροφορηθούν με πιο τρόπο επιτεύχθηκε η ανάπτυξη στο χωριό μας.

Η όλη συζήτηση και συνεργασία έγινε σε καλό κλίμα και μακάρι να βρεθούν κι άλλοι εθελοντές να βοηθήσουν το Τοπικό Συμβούλιο για το καλό του χωριού. Κυρίως απευθυνόμαστε στους ελάχιστους –ευτυχώς- που κάθονται στο καφενείο και ασκούν κριτική, ενώ δεν έχουν προσφέρει τίποτε στα κοινά και στα προβλήματα που απασχολούν το χωριό μας.

Ο εθελοντισμός είναι το πιο υγιές κομμάτι της δραστηριότητας των πολιτών και της κοινωνίας μας. Διότι όταν προσφέρεις στα κοινά με τη θέλησή σου και χωρίς προσωπικό υλικό όφελος, τότε το κάνεις καλύτερα και με επιτυχία.