Επίσκεψη της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ στο Δήμαρχο Αλμυρού

AddThis Social Bookmark Button

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 η Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΣΕΡΙΔΗ, με σκοπό να συζητήσει τα προβλήματα του χωριού, να προτείνει λύσεις, να καθιερώσει συνεργασίες και, γενικά, να ζητήσει το ενδιαφέρον του Δήμου για την αναβάθμιση του χωριού μας από την καθυστέρηση και τη μιζέρια των προηγούμενων χρόνων.

Στη συζήτηση, στην οποία παρευρίσκετο και ο Αντιδήμαρχος πρασίνου και καθαριότητας κ. ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΛΑΜΟΥΤΗΣ, από πλευράς ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΔΗΜ. ΧΡ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, η ΜΑΧΗ ΚΑΡΑΛΗ, η ΟΛΓΑ ΛΙΑΛΙΟΥ, ο ΑΠΟΣΤ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ο ΣΤΑΘΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ και ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΣΙΜΠΕΛΑΣ.

Στη συνάντηση αυτή κατ’ αρχάς ενημερώσαμε το Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας σε θέματα καθαριότητας-συντήρησης δημοσίων χώρων και δημοσίων κτηρίων (κοινοτικό κατάστημα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μουσείο κλπ). Ακόμη αναφερθήκαμε σε προβλήματα που παρουσιάζονται στο Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο (υδραυλικά, συντήρηση του πρασίνου και της περίφραξης, καθαριότητας του χώρου και των W.C. κ.α.) το οποίο δέχεται ένα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ειδικά για τη συντήρηση του γκαζόν των πηγών και του πεζόδρομου Παπαδήμ’, του αμαξοστάσιου και του γηπέδου ποδοσφαίρου, θα πρέπει να βρεθεί το χλοοκοπτικό μηχάνημα που διέθετε η κοινότητα.

Επίσης, σχετικά με τις 14 ολοκληρωμένες μελέτες που είχε παραδώσει η Κοινότητα Ανάβρας το 2010 στο Δήμο Αλμυρού, ζητήσαμε από το Δήμαρχο να προωθήσει τη μελέτη αποχέτευσης, τη μελέτη αναβάθμισης-συντήρησης των σφαγείων και τις μελέτες για την αποκατάσταση των δυο πέτρινων παραδοσιακών γεφυριών. Ακόμη ζητήσαμε να μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη από τον α’ όροφο του Κοιν. Καταστήματος σε μία από τις δύο κενές αίθουσες του Δημ. Σχολείου, όπου θα τοποθετηθούν και οι 10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ για τη χρήση των νέων και όλων των κατοίκων του χωριού. Τέλος τον ενημερώσαμε για την παρουσία του Τοπ. Συμβουλίου και του εκπροσώπου της Ανάβρας στο Δημ. Συμβούλιο και ζητήσαμε να τους βοηθήσει προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το χωριό μας.

Όμως, ανεξάρτητα από όλα αυτά και την ανταπόκριση του Δήμου και του Τοπ. Συμβουλίου στα αιτήματά μας, εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εθελοντικά τη βοήθειά μας:

  • στην ενημέρωση των οργανωμένων ομάδων που επισκέπτονται το χωριό μας,
  • στη λειτουργία και συντήρηση της βιβλιοθήκης,
  • στη λειτουργία και συντήρηση του Μουσείου,
  • στη συντήρηση του πράσινου στο Πάρκο,
  • και σε όποια άλλη ανάγκη παρουσιαστεί.

Η συζήτηση με το Δήμαρχο κράτησε πολλή ώρα και έγινε σε ένα πολύ ζεστό φιλικό κλίμα. Αφού μας άκουσε, μας ενημέρωσε και εκείνος για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Μας είπε ότι χάρηκε που υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών που προσφέρουν εθελοντικά στον τόπο τους και ευχήθηκε το δικό μας παράδειγμα να βρει μιμητές. Μας διαβεβαίωσε ότι για την Ανάβρα θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί γιατί είναι ένα χωριό που γνωρίζει από μικρό παιδί και με ευχαρίστηση θέλει να προσφέρει στην αναβάθμισή του. Ηταν πολύ ευδιάθετος που βρέθηκε ανάμεσα σε φίλους, μας ευχαρίστησε για την επίσκεψή μας, και δήλωσε πρόθυμος να μας βοηθήσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

Συμφωνήσαμε από κοινού οι συναντήσεις αυτές να συνεχιστούν όταν θα υπάρχουν προβλήματα για την καλύτερη αποτελεσματικότητα. Του δηλώσαμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και ευχηθήκαμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα σοβαρά προβλήματα που έχει μπροστά του.