Αναπάντεχος θάνατος συγχωριανού μας – αρωγού μέλους της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ

AddThis Social Bookmark Button

Στις 3-08-2015 χάσαμε ξαφνικά ένα καλό φίλο, τον δικηγόρο ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ που πέθανε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου σε ηλικία 70 ετών. Είχε γεννηθεί στην Ανάβρα, ήταν ένα από τα παιδιά της πολυμελούς οικογένειας του Θανάση Αλεξανδράκη και ήταν παντρεμένος με την Αννούλα Αράπη.

Ο Χρήστος ήταν ένας επιτυχημένος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Υπήρξε επί 15 χρόνια νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Επενδύσεων και επί 16 χρόνια (1991-1994 και 1999-2010) νομικός σύμβουλος αμισθί της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας, στο πλευρό του Δημ. Χρ. Τσουκαλά π. Προέδρου της Κοινότητας. Αγαπούσε πολύ το επάγγελμά του και γι’ αυτό έγινε ένας διακεκριμένος δικηγόρος στην Αθήνα.

Ακόμη αγαπούσε πολύ και το χωριό του και, όταν εύρισκε ευκαιρία, το επισκεπτόταν. Ηταν ένας ζωντανός και δραστήριος άνθρωπος και είχε ακόμη να προσφέρει πολλά στη γυναίκα του, τα αδέλφια του και κυρίως στο χωριό του.

Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν κάθε χρόνο, δώριζε μέσω της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ στην Κοινοτική Βιβλιοθήκη Ανάβρας πολλούς τόμους βιβλίων, τους οποίους και παρέδιδε στην υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Μάχη Καραλή για ταξινόμηση. Η τελευταία μας συζήτηση -σχετικά με προσφορά στο χωριό του- αφορούσε οικονομική ενίσχυση για την αντικατάσταση της στέγης του Προφήτη Ηλία.