Πετυχημένη η εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Αναβριωτών στην Ανάβρα

AddThis Social Bookmark Button

Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση που έγινε στην Ανάβρα την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 έκλεισε τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο χωριό. Η διοργάνωση έγινε από τον δραστήριο Σύλλογο των Απανταχού Αναβριωτών στην Κάτω Πλατεία του χωριού και οφείλεται στην μεγάλη δραστηριότητα των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου. Δυστυχώς εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συγχωριανοί μας και κυρίως οι νέοι Αναβριώτες, δεν συμμετέχουν όσο θα έπρεπε στο θέμα της προσφοράς στα κοινά. Ευτυχώς ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και κάποιοι λίγοι νέοι που προσφέρουν όποτε τους δοθεί ευκαιρία.

Η χοροεσπερίδα είχε μεγάλη επιτυχία αφού κόπηκαν περί τα 1000 εισιτήρια (κάρτες) και αν προσθέσουμε τους εθελοντές, τα γκαρσόνια, ηχολήπτες μουσικούς, παιδιά κάτω των 12 ετών (δεν πληρώνουν εισιτήριο) συγκεντρώθηκαν πάνω από 1200 άτομα. Όλα κύλησαν από την αρχή ως το τέλος πολύ καλά και το γλέντι κράτησε μέχρι το ξημέρωμα. Οι νέοι κυρίως διασκέδασαν με την ψυχή τους αφού είχε διατεθεί μεγάλος χώρος για το χορό. Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, καλή διοργάνωση στο σέρβις, στη χωροθέτηση των τραπεζιών και γενικότερα όλα λειτουργούσαν άψογα. Εδώ θα μας επιτραπεί μια μικρή ένσταση. Περιμένουμε από το Δ.Σ. την επόμενη φορά να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και να αφήσει έξω από την έκταση που καταλαμβάνει η εκδήλωση το χώρο του Μνημείου Εθνικής Συμφιλίωσης. Η απόδοση τιμής στους συγχωριανούς μας που θυσιάστηκαν είναι διαρκής, κρα τά όλο το χρόνο και όχι μόνο τις ημέρες των εθνικών εορτών.
Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία έπαιξε και η μουσική που ήταν ζωντανή με τον Λ. Σκάρλα και Γ. Γκόβαρη στο τραγούδι και τον Γ. Κοτρώτσο στο κλαρίνο. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι καλοί είναι οι γνωστοί καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού, θα πρέπει όμως να αναζητήσουμε και πιο πέρα από το στενό κύκλο της περιφέρειάς μας καλλιτέχνες και υπάρχουν πολλοί.

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε σχεδόν όλο το χωριό, ξεκίνησε με ένα συνοπτικό αλλά μεστό χαιρετισμό από την πολύ δραστήρια Πρόεδρο του Συλλόγου ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ (τι να πει κανείς γι’ αυτή την οικογένεια ΒΛΑΧΟΥ!). Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις 7.00΄το πρωί. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους που συνέβαλαν με τον τρόπο τους σε αυτή την επιτυχία. Θέλουμε όμως να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε δύο πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο κάθε φορά σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Και ο λόγος της αναφοράς είναι ότι δεν είναι Αναβριώτες αλλά αγάπησαν το χωριό και προσφέρουν όσο και όπως μπορούν :για το κοινό καλό κοντά στην / στον σύζυγό τους.

Ο πρώτος είναι ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ , ο οποίος είναι πάντα στην πρώτη γραμμή ακόμη και όταν η γυναίκα του Κατερίνα δεν ήταν Πρόεδρος. Κάνει τα πάντα και βρίσκεται παντού, βοηθούμενους από τους δυο γιούς τους, τον Γιάννη και τον Ταξιάρχη.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι η ΘΩΜΑΗ ΠΑΡΔΑΛΗ, σύζυγος του επίσης πολύ δραστήριου μέλους του Δ.Σ. ΘΑΝΑΣΗ ΜΗΛΙΩΝΗ. Παρόλο που δεν είναι Αναβριώτισσα η βοήθειά της είναι πολύ σημαντική, πάντα δίπλα και κοντά στο Θανάση.

Οι πιο πάνω ειδικές αναφορές δεν μειώνουν σε τίποτα την προσφορά των άλλων μελών του Δ.Σ. και των οικογενειών τους, όπως είναι η ΜΟΡΦΩ ΤΣΑΝΗ και ο άνδρας της ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΝΙΤΗΣ, ο ΣΤΑΘΗΣ ΜΗΤΡΟΛΙΟΣ καθώς και τα άλλα μέλη του Δ.Σ.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους, να είναι όλοι γεροί να μας προσφέρουν και του χρόνου μια τέτοια και καλύτερη εκδήλωση.