Μόνιμη εγκατάσταση και εργασία στην Ανάβρα

AddThis Social Bookmark Button

Τον τελευταίο καιρό είναι πολλοί που επικοινωνούν μαζί μας, τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, και μας ζητούν πληροφορίες για να έρθουν για μόνιμη εγκατάσταση και δουλειά στην Ανάβρα. Μια τέτοια τάση εγκατάλειψης τη ζωή στην πόλη και επιθυμία για εγκατάσταση στην επαρχία –ειδικά μετά από ρεπορτάζ των ΜΜΕ για την Ανάβρα- είχε διαφανεί εδώ και 6-7 χρόνια. Βέβαια αυτό έχει ενταθεί τον τελευταίο χρόνο και συνοδεύεται από αισθήματα αγανάκτησης και απόγνωσης, που οφείλονται στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Τις χρηστικές πληροφορίες θα τις βρείτε στη σελίδα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (Μόνιμη εγκατάσταση και εργασία, Ακίνητα προς πώληση). Εδώ θα θέλαμε να ενημερώσουμε του ενδιαφερόμενους ότι στην Ανάβρα αφενός δεν υπάρχει ανεργία και αφετέρου έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις εργασίας. Οι κάτοικοι ασχολούνται σε ποσοστό σχεδόν 100% με την κτηνοτροφία και για τις βοηθητικές δουλειές (φύλαξη και καθαρισμό ποιμνιοστασίων κ.α.) χρησιμοποιούν αλλοδαπούς εργάτες (κυρίως Αλβανούς). Αρα νέες θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν.

Εκτός όμως από το θέμα αυτό υπάρχει και πρόβλημα κατοικίας. Είναι δύσκολο να βρει κανείς μέσα στο χωριό οικόπεδα ή σπίτια για ενοικίαση ή πώληση (πέρα από αυτά που αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση).

Το συμπέρασμα είναι ότι όποιος πραγματικά θέλει να εγκατασταθεί εδώ και να δουλέψει, θα πρέπει να έρθει εδώ και να διαπιστώσει μόνος του τις δυνατότητες που του προσφέρει η ζωή στην Ανάβρα. Βέβαια θα πρέπει να διαθέτει απαραίτητα ένα χρηματικό κεφάλαιο που θα διαθέσει για την εγκατάσταση και την εργασία του. Κι αν πρέπει να επιδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα θα πρέπει να αποκτήσει εντοπιότητα (μόνιμος κάτοικος για δύο χρόνια).