Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την Ανάβρα στο facebook και αλλού ……

Τον τελευταίο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας –ειδικά στο facebook- αναφορές (ρεπορτάζ, βίντεο κ.α.) στο «θαύμα της Ανάβρας», το «πριγκιπάτο της Ελλάδας» κ.α.

Είμαι υποχρεωμένος, απέναντι στην αλήθεια, να δηλώσω ότι δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζεται για το χωριό μας δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα. Αφορά στην Ανάβρα Μαγνησίας όπως ήταν μέχρι τις 31-12-2010. Εξάλλου πολλά από αυτά είναι ψευδή και ανυπόστατα, δεν ίσχυσαν ποτέ. Από το 2011, με την κατάργηση της Κοινότητας και την ένταξη της Ανάβρας στο Δήμο Αλμυρού (νόμος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), πολλά πράγματα έχουν αλλάξει δυστυχώς προς το χειρότερο στο χωριό μας.

Πολλοί φορείς (Τοπ. Αυτ/ση, Πανεπιστήμια, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α.) και μεμονωμένα άτομα επικοινωνούν μαζί μας για να επισκεφθούν την Ανάβρα, να γνωρίσουν από κοντά το μοντέλο ανάπτυξης (1991-1994, 1999-2010) και να τους ενημερώσουμε σχετικά. Αυτό όμως είναι αδύνατον μιας και σήμερα η Ανάβρα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης σε όλους τους τομείς. Αρα δεν μπορούμε να μιλάμε για παράδειγμα ανάπτυξης, πολύ δε περισσότερο δεν προσφέρεται για παρουσίαση από τα ΜΜΕ.
Γίνεται βέβαια μεγάλη προσπάθεια να συντηρήσουμε και να διατηρήσουμε ό,τι είναι δυνατόν και από την ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και από τον δραστήριο Σύλλογο των απανταχού Αναβριωτών. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Η απογοήτευση όσων επισκέπτονται το χωριό μας είναι μεγάλη.

Δεν είναι της ώρας να αναζητήσουμε και να αναλύσουμε τα αίτια του θλιβερού αυτού φαινομένου, ίσως αυτή η συνεχιζόμενη εγκατάλειψη που βιώνουμε καθημερινά στην Ανάβρα γίνει μόνιμο αντικείμενο συζήτησης στο μέλλον. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη δήλωση, αλλά η υπευθυνότητα και η τόλμη που διέκρινε και καθοδηγούσε τις ενέργειές μου μέχρι τώρα μου υπαγόρευσε να το κάνω.

Δημήτρης Χρ. Τσουκαλάς
π. Πρόεδρος Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας
Πρόεδρος Εθελοντικής Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ

 

 

Ευχές για το 2016

christmas 2 16

 

 

Πολλές θερμές ευχές για ένα καλύτερο νέο χρόνο 2016

 2015 

 

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η Ανάβρα

Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 κατέφθασε υπό καταρρακτώδη βροχή στην Ανάβρα και στη ταβέρνα του Νίκου και της Σταθούλας Τσαντούρη –και όχι της (ανύπαρκτης) Αλβανίδας Μάχης, μια από τις ελάχιστες ανακρίβειες του άρθρου- ο δημοσιογράφος του BBC Joe Miller, με σκοπό να κάνει ρεπορτάζ για το πώς θα ψηφίσουν οι κάτοικοι του πλουσιότερου (!) χωριού της Ελλάδας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουλίου (http://www.bbc.com/news/business-33329624) και είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ακριβές. Αποτυπώνει σωστά την κατάσταση και μεταφέρει με σαφήνεια –παρά τα προβλήματα της μετάφρασης- τα όσα ειπώθηκαν με τον Δημήτρη Χρ. Τσουκαλά, π. Πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας και Πρόεδρο της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ.

Λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα μπορούμε να αναφερθούμε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ναι, οι κάτοικοι της Ανάβρας ψήφισαν στην πλειοψηφία τους ΝΑΙ και είχαν πολύ σοβαρούς λόγους να το κάνουν, όπως αναφέρεται και στο άρθρο. Όμως υπάρχει μια ουσιώδης και πολύ ενδιαφέρουσα διαφορά που αξίζει να την επισημάνουμε: σε ένα χωριό που οι κάτοικοι του ασχολούνται σε ποσοστό σχεδόν 100% με την κτηνοτροφία –και ξέρουμε όλοι τι σημαίνουν οι επιδοτήσεις της Ε.Ε. για το θέμα αυτό- το να πάρει το ΟΧΙ ποσοστό 43% είναι για τα δεδομένα της Ανάβρας μια υπέρβαση και μια ανατροπή. Με δεδομένο ότι ήταν ελάχιστοι οι ετεροδημότες που έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα, αυτό σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέοι κτηνοτρόφοι ψήφισαν ΟΧΙ –ανάμεσα σε αυτούς και ο Πρόεδρος Δημ. Χρ, Τσουκαλάς.
Αυτά προς αποκατάσταση διαφόρων φημών που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες.

 

 

Πολλές θερμές ευχές για ένα καλ(ύτερ)ο 2015


Ευχόμαστε σε όλους και όλες το 2015 να είναι μια χρονιά γεμάτη
υγεία, δημιουργία και …. περισσότερο φιλότιμο!
 
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aXPJNDVfBgU

 

 

Καταγγελία

Ανάβρα 11-08-2014                                                                                                       αρ. πρωτ. 32

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Προς  Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού
         Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου
        Το Δασαρχείο Αλμυρού
        Την ΔΟΥ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας
        Τα τοπικά ΜΜΕ

Κύριοι

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να καταγγείλουμε ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο από όλους τους συγχωριανούς μας γεγονός, που συνέβη στις 10-08-2014 στις πηγές της Ανάβρας.

Οι πηγές είναι το πιο όμορφο μέρος του Περιβαλλοντικού Πολιτισμικού Πάρκου ΓΟΥΡΑ του χωριού μας, ένα από τα καλύτερα πάρκα που υπάρχουν στην Ελλάδα και το οποίο επισκέπτονται πολλές χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο, τόσο Ελληνες όσο και ξένοι. Κυρίως όμως προσελκύει μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα για το μάθημα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για ένα χώρο 240 περ. στρεμμάτων περιφραγμένο για να μην εισέρχονται ζώα και προκαλούν καταστροφές. Υπάρχουν σχετικές πληροφοριακές πινακίδες (ελληνικά-αγγλικά) στις εισόδους με τον κανονισμό λειτουργίας του πάρκου, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Πρόσφατα, στον πιο επισκέψιμο χώρο του Πάρκου, αυτόν των πηγών, έχουν γίνει έργα αποκατάστασης του χλοοτάπητα σε έκταση 600 τ. μ. με δωρεά-χορηγία του Ομίλου Σφακιανάκη προς την Εθελοντική μας Οργάνωση.

Σ’ αυτόν λοιπόν τον τόσο σημαντικό χώρο για το χωριό μας -και όχι μόνο- μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων –δυστυχώς- υπήρχαν και συγχωριανοί μας, έβαλαν το βράδυ του Σαββάτου 09-08-2014 τα άλογα μέσα, στα πλαίσια αλογοδρομίας-πορείας που διοργάνωσαν το διήμερο 9 και 10-08-2014. Τα ζώα πάτησαν και κατέστρεψαν τον
χλοοτάπητα, ενώ προξένησαν ζημιές στο σύστημα του αυτόματου ποτίσματος. Η ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν υπολογισθεί ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες, χρειαζόταν ακόμη 6 κουρέματα πριν πατηθεί αν υπήρχε ανάγκη.
Ακόμη πρέπει να τονίσουμε και το εξής πολύ σοβαρό θέμα: Για οποιαδήποτε εκδήλωση γίνεται στο χώρο των πηγών –και ποτέ με ζώα- χρειάζεται να γίνει αίτηση στην Τοπική Κοινότητα, που είναι υπεύθυνη για το χώρο, με την οποία να ζητάει την έγκρισή της. Στην προκειμένη περίπτωση τίποτα τέτοιο δεν έγινε από τους διοργανωτές, όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Κελάφας.
Οι καταστροφές ολοκληρώθηκαν από την ύπαρξη ψησταριάς που έφτιαχνε και πουλούσε σουβλάκια (με τίνος άδεια αλήθεια και με τι νόμιμες αποδείξεις) για τις ανάγκες εγκατάστασης της οποίας το αυτοκίνητο που την μετέφερε πάτησε το γκαζόν και άφησε ανεξίτηλα ίχνη. Περιττό να τονίσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς που υπήρξε και την εικόνα που είχε γενικά ο χώρος μετά την αποχώρηση των διοργανωτών με τα σκουπίδια, τα κάρβουνα και τα παγάκια (!) παρατημένα παντού τριγύρω.

Επειδή τέτοιες αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες, μας θίγουν και μας προσβάλλουν πρωτίστως ως πολίτες, πέρα από τις καταστροφές που έχουν προξενήσει στο περιβάλλον, ζητάμε από σας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι παρόμοιο θέμα αυθαίρετων ενεργειών και καταστροφών στο χώρο του Πάρκου δεν έχει σημειωθεί ποτέ μέχρι σήμερα στα 8 χρόνια λειτουργία του. Είναι ένα γεγονός που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους ώστε να τιμωρηθούν οι παραβάτες.


Για την Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ
Ο Πρόεδρος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
Κιν. 697 2024 399

 

 

Το Πρόγραμμα για τις Πράσινες Κοινότητες, η Ανάβρα και …. ο Δήμαρχος Αλμυρού

Mεγάλες διαστάσεις πήρε τελευταία, σε τοπική αλλά και πανελλαδική κλίμακα, το θέμα της μη ένταξης της Ανάβρας στο Πρόγραμμα για τις Πράσινες Κοινότητες, λόγω κακών χειρισμών από την πλευρά του Δήμου Αλμυρού,. Ο Δήμαρχος Αλμυρού στις δημόσιες τοποθετήσεις του (ραδιόφωνο και τύπο) -όποτε εμφανιζόταν- προσπάθησε να αλλοιώσει τα γεγονότα. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, τόσο για μας εδώ στην Ανάβρα, αλλά και γενικότερα ως ένα ακόμη σύμπτωμα της βαριάς ασθένειας του ελληνικού δημοσίου που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες –αν όχι αιώνες- όλους μας, νομίζουμε πως πρέπει εδώ να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις.

1. 'Οσον αφορά το Πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες – Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προκήρυξε το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ. Στο πρόγραμμα αυτό είχε συμμετάσχει η Ανάβρα με πρόταση 10 εκατ. ευρώ περίπου, την οποία είχε συντάξει ομάδα μελέτης για λογαριασμό του Δήμου Αλμυρού με τη δική μας έμπρακτη υποστήριξη τόσο στη φάση σύνταξης, αλλά και πολύ πριν να ξεκινήσει η μελέτη (Μάρτιος 2012) με δημόσιες δηλώσεις (βλ. τύπο και Η δράση μας / Η ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ στηρίζει αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ανάβρα) –άρα οι εκκλήσεις του Δημάρχου προς τους «όψιμους επικριτές …… να βοηθήσουν στην τιτάνια προσπάθεια» πέφτει στο κενό.

Η πρόταση που βασίστηκε στις 14 έτοιμες μελέτες -και όχι «προμελέτες» όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος- που είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2010 η Κοινότητα Ανάβρας στο Δήμο Αλμυρού, λίγο πριν την ενσωμάτωσή της, περιλάμβανε τα ακόλουθα έργα:

 • Δίκτυο τηλεθέρμανσης με πρώτη ύλη βιομάζα (κοπριές και υπολείμματα υλοτόμησης)
 • Δίκτυο αποχέτευσης
 • Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης
 • Μικρό υδροηλεκτρικό
 • Βιοκλιματικό Πάρκο 8 στρ.
 • Αντιπλημμυρικά έργα
 • Ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων (Δημ. Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κοινοτικό Κατάστημα)

κ.α.


Αλλά και

 • Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών ιδιωτών (περίπου 120 κάτοικοι μετά από λαϊκή συνέλευση είχαν υπογράψει σχετική αίτηση-δήλωση)

Μετά από αυτά, και ενώ ήταν σίγουρη η ένταξη της Ανάβρας στο πρόγραμμα -ακόμη και από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως εκ των υστέρων μας είπαν, μιας και η προκήρυξη «φωτογράφιζε» το χωριό μας- ως κεραυνός εν αίθρια έπεσε η είδηση ότι η Ανάβρα έμεινε εκτός. Γιατί ;;; Διότι «οι προτάσεις … των Δήμων … Αλμυρού …. δεν εκπλήρωσαν τις απαιτήσεις της τυπικής πληρότητας και συνεπώς δεν προχώρησαν στο στάδιο της ουσιαστικής αξιολόγησης» (Απόφαση επικύρωσης αποτελεσμάτων κλπ αρ.πρωτ.249/ΕΦΔ ΚΑΠΕ «ΕΠΠΕΡΑΑ»). Και πιο συγκεκριμένα «Η πρόταση της Ανάβρας κόπηκε στην Τυπική Πληρότητα γιατί σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης (2η Συνεδρίαση Επιτροπής Αξιολόγησης) η ηλεκτρονική υποβολή έγινε μετά την καταληκτική ημερομηνία». Ετσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1991 με στόχο να μπορέσει το χωριό μας να αυτονομηθεί οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. Να παγιωθεί η εικόνα μιας κοινότητας που θα μπορούσε να αποτελέσει πιλότο ανάπτυξης –φάρο και ελπίδα- σε μια άλλη Ελλάδα που σιγά-σιγά θα αρχίσει να αναδύεται από τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.

Όλα αυτά, -δυστυχώς για τον Δήμαρχο Αλμυρού-, αποδεικνύονται με έγγραφα, όπως φαίνεται πιο πάνω, άρα τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται, όποτε εμφανίζεται στα ΜΜΕ, είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Οι Αναβριώτες ξέρουν πολύ καλά τι έχασαν από αυτή την αχαρακτήριστη ενέργεια του Δήμου, και ως άτομα αλλά και ως τοπική κοινωνία. Είναι μια απώλεια που το χωριό μας θα την πληρώνει για χρόνια. Οι Αναβριώτες όμως το γνωρίζουν και δεν το ξεχνούν.

2. Όμως δεν είναι μόνο στο σημείο αυτό που ψεύδεται ο Δήμαρχος Αλμυρού, όσον αφορά τα ζητήματα της Ανάβρας. Ένα πολύ σημαντικό για μας θέμα είναι η απόδοση στην Τοπική Κοινότητα των εσόδων από το Αιολικό Πάρκο με τα οποία θα μπορούσε να επιλύσει πολλά καθημερινά προβλήματα και …. να αφήσει αυτόν και τον Δήμο στην ησυχία του (!). Όμως ο Δήμαρχος δεν έχει αποδώσει μέχρι τώρα ούτε ένα ευρώ στην Ανάβρα, παρά τις αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας και τις διαμαρτυρίες, τόσο προς το Δήμο όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και παρά τις υποσχέσεις που έδωσε σε Λαϊκή Συνέλευση στο χωριό ότι δεν θα αποδώσει μόνο το 80% όπως λέει ο νόμος αλλά το 100% των εσόδων.

Ενα άλλο συναφές θέμα που σχετίζεται με τα δύο υπό κατασκευήν αιολικά πάρκα -και το οποίο έχει χαρακτηριστικά σκανδάλου-, είναι η υπόσχεση της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή τους να εκτελέσει έργα κόστους 200.000-250.000 ευρώ μετά από υπόδειξη του Τοπικού Συμβουλίου. Το έργο που υπέδειξε με απόφασή του το Τ. Σ. ήταν η ασφαλτόστρωση του κεντρικού αγροτικού δρόμου Δώδεκα Απόστολοι-Κάστρο Μόριας. Αντί αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε με τα χρήματα αυτά να εκτελέσει το έργο «Αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης», όχι με την ολοκληρωμένη μελέτη που είχε καταθέσει η πρώην Κοινότητα Ανάβρας, αλλά με νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία η μεταφορά του νερού θα γίνει μέσα από περιοχή NATURA, γεγονός που θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υλοποίηση του έργου και μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές. Σημειωτέον ότι για την απόφαση αυτή του Δήμου, το Τοπικό Συμβούλιο έχει εκφράσει πολλές αντιρρήσεις και έχει αποφανθεί αρνητικά.

3. Με την ευκαιρία αυτή, μιας και τελείωσε μια ακόμη χρονιά –η τρίτη από τη θητεία του Δημάρχου- θα θέλαμε να θυμίσουμε τα … πεπραγμένα (;) του Δήμου Αλμυρού, όσον αφορά στην Ανάβρα. Το μόνο που θα μπορούσε κανείς να πει ότι λειτουργεί κανονικά είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων –εξάλλου δεν ήταν δυνατόν να γίνει διαφορετικά. Όλα τα άλλα είτε υπολειτουργούν, είτε δεν λειτουργούν καθόλου.

 • Η καθαριότητα των δημόσιων χώρων γίνεται πλημμελώς και μετά από διαμαρτυρίες
 • Η καθαριότητα των δημοσίων κτηρίων (Κοινοτικό Κατάστημα, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Βιβλιοθήκη, Μουσείο) δεν έχει γίνει ποτέ, εδώ και τρία χρόνια.
 • Δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα του Περιβαλλοντικού Πολιτισμικού Πάρκου, Του Μουσείου, της Βιβλιοθήκης της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων
 • Τέλος το Τοπικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος –και στο πρόσωπό τους η τοπική κοινωνία- εισπράττει την απαξίωση των αρμόδιων αντιδημάρχων όταν επισκέπτονται το χωριό μας.

Σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές. Είναι η ευκαιρία που έχουν οι Αναβριώτες από τη μια να καταλογίσουν τις ευθύνες σ’ αυτούς που πρέπει και από την άλλη να επιλέξουν ανθρώπους που θα είναι ειλικρινείς απέναντί τους και θα τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό, αυτόν που τους αξίζει γιατί έχουν κάνει αυτή τη μικρή γωνιά της Ελλάδας γνωστή ακόμη και έξω από τα ελληνικά σύνορα.

 

 

Ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση της Ανάβρας

Θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας και όσοι θέλουν να επισκεφθούν το χωριό, ότι η εικόνα της Ανάβρας δεν είναι αυτή που ήταν μέχρι τις 31-12- 2012, οπότε με το νόμο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ενσωματώθηκε στο Δήμο Αλμυρού. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η Εθελοντική μας Οργάνωση ώστε το χωριό να μην χάσει τα βασικά του χαρακτηριστικά, η κατάσταση δεν είναι καλή: υπάρχουν προβλήματα στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων και των δημοσίων κτηρίων, στην καθαριότητα και συντήρηση των πηγών και του πάρκου, στη συντήρηση των επαρχιακών και αγροτικών δρόμων κ.α. Και ακόμη πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Αλμυρού, εκτός των άλλων, δεν αποδίδει παρανόμως στην Τοπική Κοινότητα -όπως θα όφειλε με βάση τους νόμους που ισχύουν- τα έσοδα από το αιολικό πάρκο, με τα οποία πολλά από αυτά τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί.

 

Για να καλύψουμε το κενό που προκύπτει από τη στάση του Δήμου Αλμυρού, θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και όλες ώστε να παραμείνει η Ανάβρα ελκυστική τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της, αλλά και για τους πολυάριθμους επισκέπτες που συνεχίζουν να έρχονται για να δουν από κοντά το έργο που έχει επιτελεστεί εδώ.

 

Ακόμη, επειδή δεχόμαστε πολλά e-mails και τηλεφωνήματα από ανθρώπους που, απελπισμένοι από την οικονομική κατάσταση και ανεργία, αναζητούν εδώ δουλειά, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Το χωριό είναι καθαρά κτηνοτροφικό και οι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη καλύψει τις ανάγκες τους σε βοηθητικό προσωπικό. Αυτό που θα ήταν χρήσιμο να ανοίξει στο χωριό μας είναι ένα mini market. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να έχει υπόψη του όποιος αποφασίσει να το επιχειρήσει, είναι ότι χρειάζεται να διαθέτει ένα ελάχιστο κεφάλαιο 30.000 ευρώ και να φροντίσει να εξασφαλίσει στέγη.

 

 

 

Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος στην Ανάβρα

Με μεγάλη χαρά παρακολουθούμε τη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο νεοϊδρυθείς Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Αναβριωτών. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σε πολλούς τομείς του Πολιτισμού έρχονται να καλύψουν το κενό των τελευταίων τριών ετών που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της Κοινότητας και την ένταξη της Ανάβρας στο Δήμο Αλμυρού. Αργησε λίγο να γίνει, αλλά ήρθε στην κατάλληλη ώρα η δημιουργία ενός συλλόγου που ενώνει όλους τους Αναβριώτες, ντόπιους και ετεροδημότες.

Συγχαίρουμε το Δ.Σ. που αποτελείται από νέους ανθρώπους και τον Πρόεδρο για τη δραστηριότητά τους, και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχίες σε όσα προγραμματίζουν. Η ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, που από το καταστατικό της έχει άλλους σκοπούς, θα είναι δίπλα τους και θα συνεργάζεται όπου χρειαστεί, μιας και οι δύο φορείς έχουν κοινό στόχο το καλό του χωριού και των δημοτών.