Ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση της Ανάβρας

AddThis Social Bookmark Button

Θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας και όσοι θέλουν να επισκεφθούν το χωριό, ότι η εικόνα της Ανάβρας δεν είναι αυτή που ήταν μέχρι τις 31-12- 2012, οπότε με το νόμο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ενσωματώθηκε στο Δήμο Αλμυρού. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η Εθελοντική μας Οργάνωση ώστε το χωριό να μην χάσει τα βασικά του χαρακτηριστικά, η κατάσταση δεν είναι καλή: υπάρχουν προβλήματα στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων και των δημοσίων κτηρίων, στην καθαριότητα και συντήρηση των πηγών και του πάρκου, στη συντήρηση των επαρχιακών και αγροτικών δρόμων κ.α. Και ακόμη πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Αλμυρού, εκτός των άλλων, δεν αποδίδει παρανόμως στην Τοπική Κοινότητα -όπως θα όφειλε με βάση τους νόμους που ισχύουν- τα έσοδα από το αιολικό πάρκο, με τα οποία πολλά από αυτά τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί.

 

Για να καλύψουμε το κενό που προκύπτει από τη στάση του Δήμου Αλμυρού, θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και όλες ώστε να παραμείνει η Ανάβρα ελκυστική τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της, αλλά και για τους πολυάριθμους επισκέπτες που συνεχίζουν να έρχονται για να δουν από κοντά το έργο που έχει επιτελεστεί εδώ.

 

Ακόμη, επειδή δεχόμαστε πολλά e-mails και τηλεφωνήματα από ανθρώπους που, απελπισμένοι από την οικονομική κατάσταση και ανεργία, αναζητούν εδώ δουλειά, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Το χωριό είναι καθαρά κτηνοτροφικό και οι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη καλύψει τις ανάγκες τους σε βοηθητικό προσωπικό. Αυτό που θα ήταν χρήσιμο να ανοίξει στο χωριό μας είναι ένα mini market. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να έχει υπόψη του όποιος αποφασίσει να το επιχειρήσει, είναι ότι χρειάζεται να διαθέτει ένα ελάχιστο κεφάλαιο 30.000 ευρώ και να φροντίσει να εξασφαλίσει στέγη.