Ξεκίνησαν και πάλι οι επισκέψεις - ξεναγήσεις στην Ανάβρα Μαγνησίας

AddThis Social Bookmark Button

Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, τώρα που «μπήκε το νερό στο αυλάκι» και γύρισε «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», ξεκίνησαν και οι οργανωμένες επισκέψεις ομάδων και συλλόγων στο χωριό μας με σκοπό να ενημερωθούν για το «φαινόμενο της Ανάβρας Μαγνησίας», να δουν από κοντά τα έργα και να περιηγηθούν το μοναδικό Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο ΓΟΥΡΑ, καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο Κτηνοτροφικής Ζωής.

 

Ηδη την περασμένη εβδομάδα υποδεχτήκαμε μια 25μελή ομάδα Κοινοταρχών από την Κύπρο (4-10-2012) ενώ την Κυριακή (7-10-2012) η κεντρική πλατεία του χωριού κατακλύστηκε από 3 πούλμαν που μετέφεραν μέλη δύο συλλόγων από τη Μαραθέα Καρδίτσας από τη μια, και μέλη της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης από την άλλη. Μάλιστα η επίσκεψη των τελευταίων στην Ανάβρα είχε και ένα ακόμη σκοπό: μετά την καθιερωμένη ενημέρωση από τον Δημ. Χρ. Τσουκαλά π. Πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας και Πρόεδρο της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, οι Παλαιοί Πρόσκοποι Αμπελοκήπων επιβράβευσαν το έργο το δικό του και της συζύγου του και Τεχνικής Συμβούλου χωρίς αμοιβή της Κοινότητας Μάχης Καραλή, με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας και αναγορεύοντάς τους επίτιμα μέλη της Ενωσης.

Όπως συνηθίζεται, μετά την ενημέρωση οι οργανωμένες ομάδες (σύλλογοι, σχολεία κ.α.) επισκέφθηκαν το Πάρκο με τη συνοδεία του φύλακα του Πάρκου, και στη συνέχεια γεύθηκαν τα νόστιμα βιολογικά κρέατα στις ταβέρνες του χωριού. Ολοι αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί την Ανάβρα, πέρα από τους μεμονωμένους επισκέπτες και 174 οργανωμένες ομάδες (οι 82 είναι σχολεία κάθε βαθμίδας) με συνολικό αριθμό 8248 ατόμων.

Πρέπει για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι η Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, στη δύσκολη περίοδο της κρίσης που διανύουμε, κάνει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρηθούν τα έργα που έχουν γίνει εδώ και, αν είναι δυνατόν, να εξελιχθούν. Διότι η κατάργηση με το νόμο Καλλικράτη της Κοινότητας Ανάβρας, -μιας Κοινότητας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα- και η ένταξή της στο Δήμο Αλμυρού είναι καταστροφική σε μια περίοδο που οι περικοπές των οικονομικών των Ο.Τ.Α. είναι μεγάλες.

Είμαστε στη διάθεση όλων όσων θέλουν να επισκεφθούν οργανωμένα το χωριό μας (σχολεία, σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις), επικοινωνόντας μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@anavra-zo.gr