Συνεχίζεται το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών καναλιών για την Ανάβρα

AddThis Social Bookmark Button

Παρόλο που η σημερινή εικόνα της Ανάβρας δεν είναι αυτή που ήταν μέχρι τις 31-12-2010 –ημέρα σημαδιακή για το μέλλον της γιατί τότε έπαψε να υπάρχει ως αυτόνομη Κοινότητα και ενσωματώθηκε με το νόμο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο Δήμο Αλμυρού- το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ελληνικών και ξένων συνεχίζεται και μάλιστα θα λέγαμε με αυξανόμενο ρυθμό. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από όλες τις κατηγορίες -τηλεοπτικά κανάλια, ελληνικά και ξένα, ραδιοφωνικοί σταθμοί από την Ελλάδα (επαρχία) και το εξωτερικό, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο- κάνουν αναφορές στην Ανάβρα και τα έργα ανάπτυξης που έχουν εδώ επιτευχθεί (1991-1994, 1999-2010), μετά από επιτόπια ρεπορτάζ, συνεντεύξεις ή συλλογή στοιχείων από το διαδίκτυο.

Στα πλαίσια αυτά το τελευταίο διάστημα επισκέφθηκαν την Ανάβρα τηλεοπτικά συνεργεία από δύο αθηναϊκά κανάλια πανελλαδικής –και όχι μόνο- εμβέλειας, από τον ΑΝΤ1 και το ΑΛΦΑ.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 με επικεφαλής την δημοσιογράφο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ παρέμεινε για 3 μέρες (23-25/09/2013) στην Ανάβρα και κατέγραψε στιγμιότυπα από τη ζωή των κατοίκων, μίλησε με τον π. Πρόεδρο της Κοινότητας και Πρόεδρο της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ ΔΗΜ. ΧΡ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ, την π. Τεχνική Σύμβουλο της Κοινότητας  ΜΑΧΗ ΚΑΡΑΛΗ, με πολλούς κατοίκους, ακόμη και με τους μικρούς μαθητές (φωτο). Το ρεπορτάζ έχει ήδη προβληθεί στα πλαίσια της εκπομπής «Σε πρώτο πλάνο». (link)

Αρχές Νοεμβρίου (1 και 3) μας επισκέφθηκε τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΛΦΑ με επικεφαλής την δημοσιογράφο ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ. Η δημοσιογράφος και οι συνεργάτες της πήραν πλάνα από τη ζωή του χωριού και συνεντεύξεις από τους συντελεστές του έργου (φωτο) που έχει γίνει εδώ, και μίλησαν με κατοίκους του χωριού και κτηνοτρόφους. Η έρευνα εντάσσεται στα πλαίσια της εκπομπής «360ο» και έχει ήδη προβληθεί από το κανάλι με μεγάλη επιτυχία.