Η ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ μεριμνά για το πάρκο

AddThis Social Bookmark Button

Παρ’ όλο που οι οικονομικές δυνατότητες της Εθελοντικής μας Οργάνωσης είναι εξαιρετικά περιορισμένες, δεν εγκαταλείψαμε ποτέ το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο ΓΟΥΡΑ των πηγών της Ανάβρας, που αποτελεί κόσμημα για το χωριό μας και προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Προσπαθούμε –μετά τη διακοπή της χορηγίας από μέρους του Αυστραλού φίλου μας- να εξασφαλίσουμε με τα πενιχρά έσοδα που έχουμε από την πώληση αναμνηστικών και χαρτών του Πάρκου, αλλά και με εθελοντική εργασία τη συντήρηση και την καθαριότητα του πάρκου.


Ετσι μια φορά την εβδομάδα ο ΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ φροντίζει ώστε να είναι καθαρές οι τουαλέτες και οι κάλαθοι αχρήστων, αλλά και γενικότερα ο χώρος των πηγών και του πάρκου.


Ακόμη εκτελώντας εθελοντική εργασία, ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ και ο ΣΤΑΘΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ επισκεύασαν σημεία της περίφραξης του πάρκου χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά από παλιές περιφράξεις, έτσι ώστε να αποκλειστεί η είσοδος μέσα στο πάρκο των ζώων που προκαλούν καταστροφές.


Δυστυχώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς το Δήμο Αλμυρού για βοήθεια και υποστήριξη –κάτι που άλλωστε ήταν υποχρέωσή του- δεν εισακούστηκαν. Είναι γεγονός ότι η Ανάβρα έχει εγκαταλειφθεί από τον Δήμο Αλμυρού. Είναι εύκολο να λες λόγια και να υπόσχεσαι, είναι όμως δύσκολο αυτά που υπόσχεσαι να τα κάνεις πράξη. Αρα δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις Δημοτικές Εκλογές την προσεχή άνοιξη, μήπως και αλλάξουν τα πράγματα και για την Ανάβρα.