Γκαζόν στις πηγές της Ανάβρας

AddThis Social Bookmark Button

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του χλοοτάπητα (γκαζόν) στις πηγές της Ανάβρας που τρία χρόνια τώρα με την αδιαφορία του Δήμου Αλμυρού βρισκόταν σε ελεεινή κατάσταση. Ο χώρος των πηγών και του Περιβαλλοντικού Πολιτισμικού Πάρκου που αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του χωριού μας, τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί από το Δήμο Αλμυρού. Τώρα όμως έχει γίνει ένας πολύ όμορφος και ελκυστικός χώρος για όλους τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, τον οποίο πρέπει όλοι να αγαπάμε και να φροντίζουμε.

Οι εργασίες που έγιναν περιλαμβάνουν, εκτός από την εγκατάσταση του χλοοτάπητα, εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος, καινούριας αντλίας νερού, πίνακα ηλεκτροδότησης και προμήθεια χορτοκοπτικής μηχανής. Στρώθηκαν με χλοοτάπητα περίπου 600 τετρ. μ. σε όλους τους χώρους του κεντρικού τμήματος των πηγών, καθώς και στα γύρω παρτέρια.

Είναι ένα έργο που εκτέλεσε η ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ με τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου και με τη χορηγία προς την Εθελοντική μας Οργάνωση του επιχειρηματία ΝΙΚΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ. Η χορηγία περιλάμβανε όλα τα έξοδα της εγκατάστασης, καθώς και το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό. Για την ολοκλήρωση όμως του έργου δούλεψαν και μέλη της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ όπως ο Αντιπρόεδρος Αποστ. Τασούλας, το μέλος Στάθης Μωραϊτης, ο Πρόεδρος Δημ. Χρ. Τσουκαλάς, οι κάτοικοι του χωριού Ηλίας Τσαντούρης, Αργύρης Ταγαράκης και Νίκος Ζιώγας, καθώς και η Γραμματέας της Εθελοντικής Οργάνωσης Μάχη Καραλή, που είχε το γενικό σχεδιασμό και επίβλεψη του έργου. Σημαντική συμβολή στο έργο είχε και το μέλος μας από την Αθήνα Στάθης Κουτσιμπέλας, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και τον χορηγό.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον κ. Ν. Σφακιανάκη για τη γενναία χρηματοδότηση του έργου, και όχι μόνο. Ο ίδιος διάλεξε και προμήθευσε στο έργο τα καλύτερα υλικά, από αντλία νερού μέχρι τον καλύτερο χλοοτάπητα. Να είναι καλά, τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του. Σύντομα θα τον καλέσουμε να εγκαινιάσει το πολύ σημαντικό για το χωριό μας έργο.

Ο χώρος των πηγών επιτέλους πρασίνισε! Απέκτησε αυτό που του έλειπε χάρις στις προσπάθειες της Εθελοντικής μας Οργάνωσης. Σας προσκαλούμε να τον επισκεφθείτε και να τον απολαύσετε, είναι ένας χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.