Ανάπλαση του πεζόδρομου Παπαδήμ’

AddThis Social Bookmark Button

Η Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, βλέποντας την ομορφιά που χάρισε η ανακατασκευή του πρασίνου στις πηγές της Ανάβρας με τη χορηγία του Ν. Σφακιανάκη, προχώρησε και σε μια άλλη παρέμβαση ανάπλασης πρασίνου, αυτή τη φορά με δικά της έξοδα μέσα στο χωριό και στο κεντρικό τμήμα, στον πεζόδρομο Παπαδήμ’.

Επικεφαλής όλης της επιχείρησης που έγινε σε μια μέρα (24-05-2014) ήταν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Δημ. Χρ. Τσουκαλάς και Απόστ. Τασούλας. Γύρω στις 7.00΄το πρωί τα δύο μέλη της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ με δύο εργάτες και τον απαραίτητο εξοπλισμό (φτυάρια, τσουγκράνες, τσάπες κ.α.) ξεκίνησαν τις εργασίες προετοιμασίας των παρτεριών ώστε να δεχτούν τον χλοοτάπητα (γκαζόν).Σε λίγο στην ομάδα προστέθηκαν και οι Νίκος Ζιώγας (82 ετών!) και Ηλίας Τσαντούρης, οι οποίοι ανέλαβαν εθελοντικά και το πότισμα του γκαζόν. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας η παρουσία και συμμετοχή σε όλες τις εργασίες των μαθητών του Δημ. Σχολείου και Γυμνασίου. Στην ομάδα νέων εθελοντών που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του έργου συμμετείχαν οι:

Με πλήρη απασχόληση (!): Πουλής Πολύμερος, Κατσικογιάννης Σταύρος, Γκλατζούνης Γιώργος, Χασάνι Δημήτρης
Με μερική απασχόληση (!): Ζιώγας Γιώργος, Ζιώγας Βαγγέλης, Κατσικογιάννης Γιώργος, Κάγιο Ηλίας, Κάγιο Αλεξ., Μηλιώνης Αχιλλέας.

Την τελική τοποθέτηση του χλοοτάπητα ανέλαβε ο ακούραστος και πολυτάλαντος Αποστ. Τασούλας, με τη βοήθεια του Δημ. Χρ. Τσουκαλά και των νέων παιδιών-εθελοντών.

Ταυτόχρονα, με την ευκαιρία αυτή, έγινε ανάπλαση και των δύο παρτεριών στην είσοδο και την αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Κτηνοτροφικής Ζωής.

Ετσι, με την πρωτοβουλία της Εθελοντικής μας Οργάνωσης και με τη συμμετοχή όλων, πραγματοποιήθηκε ένα έργο στο κέντρο του οικισμού και ομόρφυνε ένα χώρο που είχε εγκαταλειφθεί –και αυτός- από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Τώρα θα μπορεί κάποιος να πίνει τον καφέ του στη βεράντα του «Μπαλκονιού της Ανάβρας» και να απολαμβάνει από ψηλά τα πράσινα παρτέρια του πεζόδρομου Παπαδήμ΄.