Μόνιμη εγκατάσταση και εργασία στην Ανάβρα

AddThis Social Bookmark Button

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει πάρει η Ανάβρα Μαγνησίας, έχουμε δεχθεί πολλά –e-mails και τηλεφωνήματα από ανθρώπους απογοητευμένους από τη ζωή στην πόλη, που θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα στο χωριό μας και να εργαστούν εδώ. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει , όποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτό, ότι η Ανάβρα είναι ένα καθαρά κτηνοτροφικό χωριό που δεν έχει καμιά σχέση με τους παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου.

Πρέπει ακόμη να προσθέσουμε ότι είναι δύσκολη η εξεύρεση σπιτιών (για αγορά ή ενοικίαση) που να είναι κατάλληλα για μια άνετη διαβίωση Στη συνέχεια υπάρχει μια λίστα ακινήτων που διατίθενται προς πώληση.

Οσο για το θέμα της εργασίας, ένα σίγουρο βέβαια επάγγελμα είναι αυτό του κτηνοτρόφου. Από κει και πέρα, η μικρή κοινωνία της Ανάβρας (500 περίπου μόνιμοι κάτοικοι) και οι επισκέπτες της (ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες) θα είχαν ανάγκη από κάποιες υπηρεσίες και καταστήματα, που σήμερα δεν υπάρχουν. Εκτός από ένα mini market, που έχει ήδη ανοίξει και λειτουργεί, θα μπορούσε να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα ντόπιων προϊόντων και άλλων ειδών τουριστικού (;) ενδιαφέροντος και ίσως ένα κομμωτήριο και ένα πρατήριο καυσίμων.

Επειδή πολλοί ρωτούν πως μπορούν να γίνουν δημότες Ανάβρας, η προϋπόθεση είναι να είναι ο ενδιαφερόμενος μόνιμος κάτοικος για δύο χρόνια και να δηλώνει επαγγελματική διεύθυνση την Ανάβρα Μαγνησίας (ΔΟY Αλμυρού). Οι ίδιες προϋποθέσεις ισχύουν για να τύχει κάποιος επιδότησης από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.