Δωρεά βιβλίων από την ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ στο Νηπιαγωγείο Ανάβρας

Ηρθανε σε γνώση μας πληροφορίες ότι η Νηπιαγωγός της Ανάβρας κα ΜΑΡΙΑ ΣΥΚΙΩΤΗ χρειάζεται μια σειρά παιδικών βιβλίων που θα την βοηθήσουν στο εκπαιδευτικό της έργο, όμως δεν διαθέτει το απαιτούμενο χρηματικό ποσόν για την αγορά τους. Αμέσως πήραμε απόφαση να διαθέσουμε τα χρήματα αυτά προκειμένου να συνεχίσει το εξαιρετικό, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό της έργο.

Εξάλλου η ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ γι’ αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε: να βοηθάει το χωριό όπου και όπως μπορεί, ειδικά τώρα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Διότι μετά την ένταξη της Ανάβρας στο Δήμο Αλμυρού (1-1-2011), δυστυχώς το χωριό μας έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Γι’ αυτό και μεις κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρείται μια ανεκτή κατάσταση, όπως π.χ. διατηρούμε σε λειτουργία την Κοινοτική Βιβλιοθήκη – χώρο δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Εκεί με την εθελοντική προσφορά της κας ΜΑΧΗΣ ΚΑΡΑΛΗ, τα μικρά παιδιά του χωριού περνούν δυο φορές την εβδομάδα ευχάριστες ώρες με διάφορες δραστηριότητες:, κατασκευές, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια στους Η/Υ κ.α. ενώ παράλληλα δανείζονται βιβλία και cds για να τα διαβάσουν στο σπίτι.

Πέρα από αυτό, και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. προσφέρουν εθελοντική εργασία όποτε χρειαστεί, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στη θέση του Δημάρχου, υποκαθιστώντας τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου και όσο αυτό είναι δυνατόν.