Αθρόες επισκέψεις σχολείων στην Aνάβρα

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί πολύ οι επισκέψεις σχολείων όλων των βαθμίδων καθώς και συλλόγων στην Ανάβρα. Σκοπός τους είναι να γνωρίσουν από κοντά και να επιβεβαιώσουν όσα ακούνε και βλέπουν στην τηλεόραση και το διαδίκτυο, και διαβάζουν στις εφημερίδες για το έργο που έχει επιτευχθεί εδώ και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε.

Ενας δεύτερος βασικός λόγος –ειδικά για τα σχολεία- είναι η επίσκεψη και γνωριμία με το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο ΓΟΥΡΑ, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση σε όλες της τις μορφές: βλάστηση, ζώα, νερό, χώμα και διαχρονική αξιοποίηση όλων αυτών.

Από τις αρχές του χρόνου έχουν επισκεφθεί το χωριό μας σχολεία από τον Αλμυρό, το Νευροκόπι Δράμας, την Κερατέα Αττικής, από το Κάτω Νευροκόπι, την Ιωλκό Βόλου, το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, το Καλαμπάκι Δράμας, την Πτολεμαϊδα και έχουν δηλώσει ότι θα μας επισκεφθούν ΚΑΠΗ από τον Κολινδρό και το Αιγίνιο Πιερίας, και σχολεία από την Σπάρτη, την Αγριά Μαγνησίας, το Παλιούρι Χαλκιδικής, τη Φλώρινα, το Βόλο, τη Λάρισα. Στη σελίδα με τη δραστηριότητα μας μπορείτε να δείτε σε πίνακα που έχουμε αναρτήσει περισσότερες πληροφορίες για τα σχολεία, συλλόγους και άλλες οργανωμένες ομάδες που έχουν επισκεφθεί την Ανάβρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις αυτές γίνονται οργανωμένα με τη φροντίδα της Εθελοντικής μας Οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ ως εξής: μετά από e-mail –το επιθυμητό- στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνική επικοινωνία, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης. Με την άφιξη εδώ της ομάδας (σχολείου, συλλόγου κλπ) γίνεται ομιλία ενημερωτική με προβολή εικόνων από τον Πρόεδρο της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και π. Πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας Δημ. Χρ. Τσουκαλά για τα έργα που έχουν γίνει στο χωριό, τα περισσότερα από τα οποία είναι έργα πράσινης ανάπτυξης. Στη συνέχεια γίνεται επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, εφ’ όσον το επιθυμούν οι επισκέπτες, και ακολουθεί η περιήγηση στο Πάρκο με τη συνοδεία οδηγού. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η επίσκεψη ολοκληρώνεται με γεύμα όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα γευστικότατα βιολογικά κρέατα της Ανάβρας.

Για τον πλήρη πίνακα των οργανωμένων επισκέψεων στην Ανάβρα, πατήστε εδώ.